Fietsexamen Nederland

Verkeersveiligheid en verkeerseducatie staan centraal

Meer dan 8.000 basisschoolleerlingen en meer dan 200 basisscholen fietsen jaarlijks centraal georganiseerd het praktisch verkeersexamen in verschillende Metropool gemeenten waaronder Gemeente Den Haag en Rotterdam. In samenwerking met de Metropool Rotterdam Den Haag, VVN en Fietsexamen Nederland is het doel jaarlijks 20% meer leerlingen kwalitatief en centraal georganiseerd het praktisch verkeersexamen te laten fietsen.

Samenwerking MRDH&VVN

Fietsexamen Nederland staat voor verkeersveiligheid en verkeers-educatie aan basisschoolleerlingen. De samenwerking met zowel MRDH m.b.t. het programma School op SEEF als VVN zorgt voor een kwalitatief en compleet  verkeerseducatie aanbod.

Unieke functionaliteit

De website van Fietsexamen Nederland is dusdanig ontwikkelt zodat docenten hun leerlingen snel en eenvoudig kunnen aanmelden voor het praktisch verkeers-examen. Het aanmelden voor een oefenexamen en/of leenfietsen is erg eenvoudig. De aanmeldings-module wordt “gratis” aan scholen en/of gemeenten beschikbaar gesteld.

Meer dan een platform

De lancering van de Fietsexamen Nederland(hierna FEN) en de samenwerking met de MRDH en VVN heeft een als aanjager gewerkt in de Metropool Den Haag Rotterdam. Gedigitaliseerde fietsroutes, nieuwe verkeersveiligheid games, zoals Bike&Ride worden door FN gelanceerd met als doel, het vergroten van de verkeersvaardigheid.